Tåspiss

Vi har tilbud i tåspiss- klasser fra nivå 1 (begynner) opp til nivå 4 (avansert).

 

Før eleven kan  begynne på tåspiss, må man ha danset klassisk ballett en god stund i forkant. Tåklasser krever god forståelse i klassisk teknikk, i tillegg til styrke i overkropp og bein. Aldersgrense for å begynne på tåspiss er 12 år, og det vil være din ballettpedagog som forteller deg om du er klar for tåspiss- trening eller ikke. Eleven må ha kommet til klassisk videregående nivå før dette er mulig. Til tross for at man er vurdert klar for tåklasse er det ingen selvfølge at alle elever på nivå 1 blir klare for øvelser og dans i senter i løpet det første semesteret. Alt kommer an på styrke og teknikk.

På nybegynnerklasser vil den 45 min. lange timen hovedsakelig bestå av faste barre-øvelser. Her vil du bygge opp styrke og teknikk til å få tåspissøvelser i senter etter hvert.

Fra nivå 2 må du være klar for senterøvelser og koreografi på tå. Nivå 3-4 øker til 60 min klasse med 50% barre, og  50% senter. Her kreves styrke, og god kroppsbeherskelse i tillegg til meget god klassisk teknikk.

 

Kleskode: Må ha tåsko, ballettdrakt / body, ballettlongs, skjørt / shorts. Håret oppsatt.

Janne Eck-Olsen
Dansepedagog

Utdannet ved The Urdang Academy of Ballet and Performing Arts i London, med bachelor i utøvende dans. Har danset med flere større ballettkompanier, blant annet London City Ballet, og jobbet fast som solist i Vienna Festival Ballet. Uteksaminert innenfor RAD, IDTA, og ISTD. Hun har et stort regi-ansvar under våre danseshow i Olavshallen. Hos oss underviser hun i Klassisk ballett, tåspiss, Contemporary ballet og Commercial jazz.

Har vært pedagog på Step by Step siden våren 2007.