Girlystyle

Sjangerbeskrivelse

Girlystyle er en fusjonsklasse som blander elementer fra ulike stiler, der i blant hip hop, vogue, waacking, dancehall, house, jazz og funk. Klassen fokuserer på feminine bevegelser og uttrykk. Musikken på timene varierer i stor grad og vi danser til alt fra old school hip hop, rnb, trap, dancehall, popmusikk fra 90-tallet og dagens listetopper. Denne klassen er perfekt for de som ønsker å utvikle seg selv som dansere og utforske den feminine siden av street dans.

Oppbygging av timer

Timene består av grundig oppvarming med fokus på groove, styrke, teknikk og tøying. Gjennom ulike øvelser jobber vi med teknikk, freestyle og attitude. I løpet av semesteret jobber vi med forskjellige koreografier der fokuset varier mellom ulike stiler, uttrykk og dynamikk.

Nivå 1 og 2

På nivå 1 og 2 går vi gjennom grunnleggende teknikk innen hip hop, vogue, waacking, floorwork og dancehall (fokus og mengde kan variere fra semester til semester). Vi jobber mye med gange, koordinasjon, linjer og bevegelsesforståelse. Koreografiene har lav vanskelighetsgrad og øker i takt med progresjonen gjennom semesteret. Målet er at elevene skal bli tryggere på seg selv som dansere gjennom økt musikkforståelse, bedre kroppsbeherskelse og et mer selvsikkert uttrykk.

Klassen er tilpasset de som er 12 år +

Nivå 3

På nivå 3 bygger vi videre på teknikk innen hip hop, vogue, waacking og dancehall (fokus og mengde kan varierer fra semester til semester). Vi jobber mye med linjer, attitude og musikkforståelse. Koreografiene har moderat vanskelighetsgrad og fremdriften er noe raskere enn på nivå 2. Målet er at elevene skal utvikle og bli tryggere på sin egen dansestil.

Det forventes at elevene mestrer grunnleggende groove og teknikk innen hip hop, og har noe erfaring med teknikk innen vogue, waacking eller dancehall.

Klassen er tilpasset de som er 13 år +, og som har gjennomført hip hop girlystyle 2 minst ett semester eller annet tilsvarende dansekurs og er anbefalt nivået av pedagog.

Nivå 4

På nivå 4 utforsker vi teknikk innen hip hop, vogue, waacking, floorwork, heels og dancehall (fokus og mengde kan variere fra semester til semester). Vi jobber mye med dynamikk, uttrykk, freestyle og musikkforståelse. Koreografiene er teknisk krevende og fremdriften er noe raskere enn på nivå 3. Målet er at elevene skal utforske og utvikle sin egen stil.

Det forventes at elevene mestrer groove og teknikk innen hip hop, og har svært god erfaring med teknikk innen vogue, waacking eller dancehall.

Klassen er tilpasset de som er 13 år +. For å delta på denne klassen må man være anbefalt nivået av pedagog.

Kleskode: Må ha sneakers / joggesko til innendørs bruk, anbefaler T-skjorte / genser eller singlet, tights / joggebukse.

Anna Dorte Furu

Anna Dorte Furu har vært instruktør i hip hop siden 2010. Inspirasjon og kunnskap har hun hentet av anerkjente koreografer fra blant annet Norge, Danmark og Tyskland. For tiden studerer hun ved Handelshøyskolen i Trondheim, i tillegg til trenerutdanning for dans. Siden 2016 har hun undervist hip hop ved NTNUI Dans, hvor hun også er leder i seksjonen for scenisk & urban dans. Hos oss underviser hun i hiphop, Girlystyle og Dancehall fusion.

Har vært instruktør på Step by Step siden høsten 2017.