Småbarnsballett

Ballett er gøy! Småbarnsballett er vårt dansetilbud for barn mellom 3 og 4 år.

 

Gjennom lekbasert danseundervisning blir vi kjent med kroppen vår. Vi spiller variert og alderstilpasset musikk, og har stort fokus på danseglede. Vi øver opp rytmikk- og musikkforståelsen vår og vi lærer grunnleggende dansetrinn og -teknikk.

Hva kan dere forvente av klassen?

Melder du barnet ditt på småbarnsballett får det en spennende og variert dansetime. Gjennom dans, fantasi og lek vil barnet bli presentert for ballettens verden, det vil lære kroppen sin bedre og kjenne og få mange nye venner. Barnet vil møte ulike typer musikk og lære enkle trinn og hopp. Klassen varer i 40 minutter, og barnet danser uten foreldre tilstede. Vi fokuserer på at dansestudioet skal være en trygg og positiv sone for alle barn, hvor de kan uttrykke seg og kjenne på mestring. Det er mulighet for prøvetime første kursdag. Mot slutten av semesteret slipper vi inn publikum til en Åpen klasse. Tenk alt det morsomme vi har lært som vi gleder oss til å vise frem!

 

Hva forventer vi av eleven?

Vi ønsker at barnet har på seg danseklær og sko etter skolens regler. Det kan være lurt å ta en tur på toalettet før timen starter, og litt mat i magen (og god tid i forkant) er faktorer som legger til rette for en god stund inne i salen. I timene øver vi oss på å rekke opp hånda, vente på tur og å følge lærerens regler, og vi setter stor pris på om foreldre også snakker med barnet sitt om dette.

Kleskode: Ballettsko eller barbent, ballettdrakt evt. med skjørt og ballettlongs.

Rikke Rønning

Rikke er utdannet ved Norges Dansehøyskole i Oslo, med bachelor i utøvende dans og dansepedagogikk. Har blitt sertifisert i progressing ballet technique, og vært på ulike kurs arrangert gjennom dansefot. Har erfaring som dansepedagog fra danseakole i Oslo og for utviklingshemmede ved Trondheim handicap idrettslag, og er frivillig instruktør ved NTNUI Dans for studenter. På step by step Underviser hun i småbarnsballett, barneballett og klassisk.

Marthe Aagesen

Marthe har sin utdannelse fra Spin Off Forstudium i Dans og yrkesutbildningen ved Balettakademien i Stockholm. I 2014 var hun med å starte dansekollektivet Erling Ero, som har gjort større og mindre forestillinger rundt om i Sverige. Som frilanser jobber hun med egne prosjekter, både som koreograf og danser. Underviser i småbarnsballett, barneballett, klassisk, jazz og lyrisk jazz på Step by Step

Har vært instruktør siden høsten 2017.