Lyrisk Jazz

Hva er lyrisk jazz? Lyrisk jazz oppstod fra en sammensmelting av klassisk ballett med jazz og moderne dans og kombinerer de rene linjene og de tekniske aspektene til den klassiske balletten med friheten, flyten og musikaliteten til jazz og moderne. Uttrykksfull, subtil og med stor dynamisk variasjon er lyrisk jazz perfekt for å uttrykke de store følelsene, og vi bruker derfor musikk som gir oss klare assosiasjoner og vekker disse følelsene i oss.

 

Hvordan er klassen bygd opp? Klassen er bygd opp som en tradisjonell jazzklasse der vi starter med oppvarming – og teknikkøvelser i senter før vi jobber med ulike bevegelsessekvenser over gulvet i par. Til slutt lærer vi en lengre dansekombinasjon som vi jobber med over flere uker.
I teknikkøvelsene kombinerer vi tradisjonelle ballettøvelser som plié, fotarbeid, benløft, pirouetter osv med korte dansesekvenser for å få inn den lyriske stilen. Det er også stor vekt på bevegelighet, styrke og balanse og utstrakt bruk av gulvarbeid (dansesekvenser nede på gulvet). Over gulvet vil du få lære deg å bruke masse plass når du danser og få følelsen av at du svever over gulvet gjennom hopp, turns, høye beinløft og morsomme forflytninger langs gulvet. Kanskje vil du også lære deg noen triks?

 

Passer lyrisk jazz for meg? Hvis du er glad i både dans og musikk og ønsker en dansestil der du kan jobbe med å utvikle ditt eget danseuttrykk og formidle følelsene du får når du lytter til musikk så passer lyrisk jazz for deg. Det er en fordel å trene klassisk ballett i tillegg siden teknikken baseres på balletteknikk, men dette er ikke påkrevd. Lyrisk jazz er også et veldig godt supplement for klassiske ballettdansere siden det kan hjelpe deg å utvikle en friere og mer uanstrengt ballettstil, noe som er svært ønskelig.

 

Lyrisk jazz barn: Klassen bygges opp på samme måte som ungdomsklassene, men i tillegg jobber vi mye med improvisasjon som metode for å lære inn teknikk, musikalitet og for å hjelpe elevene i å   utarbeide sin egen dansestil. Improvisasjon er fridans der pedagogen gir muntlige føringer undervegs. Dette kan f.eks være at alle skal jobbe med kontrasten mellom langsomme forlengelser og linjer og raske, sirkulære forflytninger nede på gulvet.

 

Kleskode: Anbefaler footundeeze / barbent, Body / singlet, tights / danseshorts. Håret i strikk.

Tanja Hellan

Tanja har sin utdannelse fra Yrkesutbildningen ved Ballettakademien i Gøteborg – fokus på jazz og moderne med bachelor i utøvende dans. Hun har danset ved Step by Step fra hun var 3 år til hun startet sin utdannelse. Hun har et stort regi-ansvar ved våre danseshow i Olavshallen. Som profesjonell danser har hun medvirket i forestillinger som, Lön för mödan med Carl Olof Berg, Bein med Lee Brummer og kunstverket Unidentified – Iraqi bodies av Anmar Taha and Josephine Gray. Som koreograf har hun blant annet koreografert til MGP finale i Trondheim spektrum 2023. Hos oss underviser hun i Contemporary jazz, Lyrisk Jazz, jazz voksen og Jazz.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2012

Kristin Moen

Kristin begynte å danse på Step by Step da hun var 3 år gammel. Siden da har hun gått på Dansenlinja ved Trondheim Katedralskole og studert dans på fakultet for utøvende kunstfag ved Universitet i Stavanger. Hun har erfaring fra å undervise i dans og vikariere på Hoeggen Ungdomskole og Step by Step. Nå studerer hun på NTNU for å bli grunnskolelærer. Hos oss underviser hun i contemporary jazz, barneballett, klassisk barn og lyrisk barn.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2020

Kamilla Moen

Kamilla er en tidligere elev hos Step by Step. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i samtidsdans i 2022. Som utøvende danser jobber hun i andres prosjekter og utforsker egne ideer. Hos oss underviser hun i moderne, klassisk, lyrisk jazz.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2022

Thea Cecilie Norum

Thea Cecilie har vært elev på Step by Step siden hun var 3 år gammel. Hun har siden gått ett år forstudium i dans på Trøndertun og studert dans ved Balettakademien i Stockholm sin yrkesdanserutbildning. Hun har tidligere erfaring med å undervise i dans ved kulturskolen og diverse vikartimer hos Step by Step. Thea Cecilie er i tillegg utdannet fysioterapeut ved NTNU i Trondheim og har erfaring med å lede grupper for både barn og voksne. Hos oss underviser hun i lyrisk jazz og Klassisk.

Thea Cecilie Norum

Emily begynte å danse som barn og gikk deretter på danselinja ved Trondheim Katedralskole og Spin Off Forstudium i dans i Oslo. Hun har bachelorgrad i dans (samtidsdans) fra Northern School of Contemporary Dance i Storbritannia, hvor hun også har erfaring fra å undervise barn og ungdommer. Hun har fullført Praktisk-pedagosisk utdanning ved NTNU. Hos oss underviser hun i moderne, småbarnsballett, klassisk, barneballett, klassisk barn og lyrisk barn. Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2020.