Lyrisk Jazz

Hva er lyrisk jazz? Lyrisk jazz oppstod fra en sammensmelting av klassisk ballett med jazz og moderne dans og kombinerer de rene linjene og de tekniske aspektene til den klassiske balletten med friheten, flyten og musikaliteten til jazz og moderne. Uttrykksfull, subtil og med stor dynamisk variasjon er lyrisk jazz perfekt for å uttrykke de store følelsene, og vi bruker derfor musikk som gir oss klare assosiasjoner og vekker disse følelsene i oss.

 

Hvordan er klassen bygd opp? Klassen er bygd opp som en tradisjonell jazzklasse der vi starter med oppvarming – og teknikkøvelser i senter før vi jobber med ulike bevegelsessekvenser over gulvet i par. Til slutt lærer vi en lengre dansekombinasjon som vi jobber med over flere uker.
I teknikkøvelsene kombinerer vi tradisjonelle ballettøvelser som plié, fotarbeid, benløft, pirouetter osv med korte dansesekvenser for å få inn den lyriske stilen. Det er også stor vekt på bevegelighet, styrke og balanse og utstrakt bruk av gulvarbeid (dansesekvenser nede på gulvet). Over gulvet vil du få lære deg å bruke masse plass når du danser og få følelsen av at du svever over gulvet gjennom hopp, turns, høye beinløft og morsomme forflytninger langs gulvet. Kanskje vil du også lære deg noen triks?

 

Passer lyrisk jazz for meg? Hvis du er glad i både dans og musikk og ønsker en dansestil der du kan jobbe med å utvikle ditt eget danseuttrykk og formidle følelsene du får når du lytter til musikk så passer lyrisk jazz for deg. Det er en fordel å trene klassisk ballett i tillegg siden teknikken baseres på balletteknikk, men dette er ikke påkrevd. Lyrisk jazz er også et veldig godt supplement for klassiske ballettdansere siden det kan hjelpe deg å utvikle en friere og mer uanstrengt ballettstil, noe som er svært ønskelig.

 

Lyrisk jazz barn: Klassen bygges opp på samme måte som ungdomsklassene, men i tillegg jobber vi mye med improvisasjon som metode for å lære inn teknikk, musikalitet og for å hjelpe elevene i å   utarbeide sin egen dansestil. Improvisasjon er fridans der pedagogen gir muntlige føringer undervegs. Dette kan f.eks være at alle skal jobbe med kontrasten mellom langsomme forlengelser og linjer og raske, sirkulære forflytninger nede på gulvet.

 

Kleskode: Anbefaler footundeeze / barbent, Body / singlet, tights / danseshorts. Håret i strikk.

Tanja Hellan Gården

Kristin Moen

Kamilla Moen

Thea Cecilie Norum

Emily Daisy Colton