Barneballett

Dette er en morsom ballett-klasse for barn mellom 4-6 år.

 

Gjennom undervisningen øver vi opp kroppsbevissthet, motorikk, styrke og bevegelighet. Vi lærer grunnleggende teknikk, og øver på mange forskjellige trinn og hopp. Klassen er variert både i innhold og musikk og den har stort fokus på mestring og danseglede.

 

Hva kan dere forvente av klassen:

Melder du barnet ditt på barneballett vil det få et gøyalt og spennende møte med ballettens verden. Vi trener på grunnleggende balletteknikk og lærer nye hopp, trinn og små danser. Vi utvikler vårt musikalske øre, vi lærer oss og følge de regler som gjelder inne i dansesalen, og vi får mange nye venner. Vi fokuserer på at dansestudioet skal være en trygg og positiv sone for alle barn, hvor de kan uttrykke seg og kjenne på mestring.

Klassen varer i 45 minutter, og barnet danser uten foreldre tilstede. Påmeldingen er bindende fra første kursdag. Mot slutten av hvert semester slipper vi inn publikum til en Åpen klasse. Tenk alt det morsomme vi har lært som vi gleder oss til å vise frem!

 

Hva forventer vi av eleven?

Vi ønsker at barnet har på seg danseklær og sko etter skolens regler. Det kan være lurt å ta en tur på toalettet før timen starter, og litt mat i magen (og god tid i forkant) er faktorer som legger til rette for en god stund inne i salen. Vi øver oss på å rekke opp hånda, vente på tur, stå i kø og følge lærerens regler, og vi setter stor pris på om foreldre også snakker med barnet sitt om dette.

Kleskode: Hvite eller lys rosa ballettsko ( vi tillater ikke sko fra Hennes og mauritz eller tilsvarende), ballettdrakt evt. med skjørt og ballettlongs. Ta alltid med hårstrikk. Håret skal ikke være løst. Helst hårtopp.

Rikke Rønning

Rikke er utdannet ved Norges Dansehøyskole i Oslo, med bachelor i utøvende dans og dansepedagogikk. Har blitt sertifisert i progressing ballet technique, og vært på ulike kurs arrangert gjennom dansefot. Har erfaring som dansepedagog fra danseakole i Oslo og for utviklingshemmede ved Trondheim handicap idrettslag, og er frivillig instruktør ved NTNUI Dans for studenter. På step by step Underviser hun i småbarnsballett, barneballett og klassisk.

Marthe Aagesen

Marthe har sin utdannelse fra Spin Off Forstudium i Dans og yrkesutbildningen ved Balettakademien i Stockholm. I 2014 var hun med å starte dansekollektivet Erling Ero, som har gjort større og mindre forestillinger rundt om i Sverige. Som frilanser jobber hun med egne prosjekter, både som koreograf og danser. Underviser i småbarnsballett, barneballett, klassisk, jazz og lyrisk jazz på Step by Step

Har vært instruktør siden høsten 2017.