Barneballett

Dette er en morsom ballett-klasse for barn mellom 4-6 år.

 

Gjennom undervisningen øver vi opp kroppsbevissthet, motorikk, styrke og bevegelighet. Vi lærer grunnleggende teknikk, og øver på mange forskjellige trinn og hopp. Klassen er variert både i innhold og musikk og den har stort fokus på mestring og danseglede.

 

Hva kan dere forvente av klassen:

Melder du barnet ditt på barneballett vil det få et gøyalt og spennende møte med ballettens verden. Vi trener på grunnleggende balletteknikk og lærer nye hopp, trinn og små danser. Vi utvikler vårt musikalske øre, vi lærer oss og følge de regler som gjelder inne i dansesalen, og vi får mange nye venner. Vi fokuserer på at dansestudioet skal være en trygg og positiv sone for alle barn, hvor de kan uttrykke seg og kjenne på mestring.

Klassen varer i 45 minutter, og barnet danser uten foreldre tilstede. Påmeldingen er bindende fra første kursdag. Mot slutten av hvert semester slipper vi inn publikum til en Åpen klasse. Tenk alt det morsomme vi har lært som vi gleder oss til å vise frem!

 

Hva forventer vi av eleven?

Vi ønsker at barnet har på seg danseklær og sko etter skolens regler. Det kan være lurt å ta en tur på toalettet før timen starter, og litt mat i magen (og god tid i forkant) er faktorer som legger til rette for en god stund inne i salen. Vi øver oss på å rekke opp hånda, vente på tur, stå i kø og følge lærerens regler, og vi setter stor pris på om foreldre også snakker med barnet sitt om dette.

Kleskode: Må ha hvite eller lys rosa ballettsko, (vi tillater ikke sko fra Hennes og Mauritz eller tilsvarende), anbefaler ballettdrakt evt. med skjørt og ballettlongs. Håret må være i strikk. Helst hårtopp.

Kristin Moen

Kristin begynte å danse på Step by Step da hun var 3 år gammel. Siden da har hun gått på Dansenlinja ved Trondheim Katedralskole og studert dans på fakultet for utøvende kunstfag ved Universitet i Stavanger. Hun har erfaring fra å undervise i dans og vikariere på Hoeggen Ungdomskole og Step by Step. Nå studerer hun på NTNU for å bli grunnskolelærer. Hos oss underviser hun i barneballett, moderne, contemporary jazz, lyrisk jazz barn og klassisk barn.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2020

Emily

Emily begynte å danse som barn og gikk deretter på danselinja ved Trondheim Katedralskole og Spin Off Forstudium i dans i Oslo. Hun har bachelorgrad i dans (samtidsdans) fra Northern School of Contemporary Dance i Storbritannia, hvor hun også har erfaring fra å undervise barn og ungdommer. Hun har fullført Praktisk-pedagosisk utdanning ved NTNU. Hos oss underviser hun i småbarnsballett, barneballett, klassisk barn, lyrisk jazz barn og jazz barn.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2020.