Moderne dans

Moderne dans er en spennende og utfordrende danseform hvor vi gjerne tar utgangspunkt i tyngdekraften.

 

Timene fokuserer på grunnleggende gulvteknikk og stående øvelser som bygger styrke, koordinasjon og kroppsbevissthet. Flyt og pust er to viktige elementer. I moderne dans handler det om å finne de mest organiske og effektive måtene å bevege seg på, noe som kan utspille seg ulikt fra person til person. Derfor fokuserer vi mye på individet i disse timene.

Individuelt uttrykk og personlighet får også utspille seg her, blant annet via koreografi og elementer av improvisasjon. Pedagogene tilfører sin egen stil til klassene, noe som fører til varierte uttrykk og utfordringer.

Hva kan eleven forvente av timen?

Gjennom moderneklassene kan du forvente å få en kanskje ny tilnærming til det å danse. Du vil jobbe med teknikktrening gjennom fokus på pust, flyt, energi og det «å gi slipp». Du vil øke din kunnskap om gulvarbeid, du vil utfordre grensene dine gjennom improvisasjonsarbeid, og du vil møte nye tanker om hva dans er eller kan være.

 

Hva forventer vi av eleven?

Man må være fylt 12 år for å kunne melde seg på moderne. Det kan være kjekt med noen forkunnskaper om dans, men det er ingen nødvendighet. Vi forventer at elevene møter presis, og at man stiller forberedt.

 

Kleskode: Det anbefales å anvende treningsbukser og langermet genser eller t-skjorte og evt. footundeez i modernetimene. Dette fordi vi jobber med gulvet som partner, og ønsker å kunne bruke dette på best mulig måte.   

Marthe Aagesen

Marthe har sin utdannelse fra Spin Off Forstudium i Dans og yrkesutbildningen ved Balettakademien i Stockholm. I 2014 var hun med å starte dansekollektivet Erling Ero, som har gjort større og mindre forestillinger rundt om i Sverige. Som frilanser jobber hun med egne prosjekter, både som koreograf og danser. Underviser i småbarnsballett, barneballett, klassisk, jazz og lyrisk jazz på Step by Step

Har vært instruktør siden høsten 2017.

Kristin Moen

Kristin begynte å danse på Step by Step da hun var 3 år gammel. Siden da har hun gått på Dansenlinja ved Trondheim Katedralskole og studert dans på fakultet for utøvende kunstfag ved Universitet i Stavanger. Hun har erfaring fra å undervise i dans og vikariere på Hoeggen Ungdomskole og Step by Step. Nå studerer hun på NTNU for å bli grunnskolelærer.

Emily

Emily begynte å danse som barn og gikk deretter på danselinja ved Trondheim Katedralskole og Spin Off Forstudium i dans i Oslo.  Hun har bachelorgrad i dans (samtidsdans) fra Northern School of Contemporary Dance i Storbritannia, hvor hun også har erfaring fra å undervise barn og ungdommer.