Hip hop

Sjangerbeskrivelse

Hip hop-dans refererer til dansestiler som danses til hip hop musikk. Hip hop som dansestil har utbredt seg fra de grunnleggende stilene breaking, popping og locking. Hip hop som kultur oppsto på slutten av 1970-tallet i Bronx, New York. På kursene tar vi for oss det grunnleggende for hip hop som dans og kultur. Utviklingen av ulike stiler/subsjangre og dagens kommersialisering er også tema gjennom semesteret. På timene jobber vi i hovedsak med hip hop musikk, men har også innslag av rnb, funk, house, trap og rap.

 

Oppbygning av timer

Timene består av grundig oppvarming med fokus på bounce, groove, styrke, og tøying. Timene inneholder også ulike øvelser som tar for seg blant annet teknikk, samarbeid og attitude. I løpet av semesteret jobber vi med forskjellige koreografier der fokuset varier mellom ulike stiler og undersjangre, grunntrinn, dynamikk og uttrykk.

 

Hip hop barn 2 (8-10år), 3 (10-11år) og 4 (11-13år)

På hip hop barn 4 jobber vi med teknikk og grooves innen hip hop. Vi bruker mye tid på øvelser med bounce, grunntrinn og koordinasjon. Koreografiene har lav vanskelighetsgrad, men øker noe gjennom semesteret. Musikk og koreografi er noe mer tilpasset aldersgruppen og timene blir tilrettelagt avhengig av elevenes erfaring innen hip hop, da klassen er aldersbestemt og ikke gjennom nivå. Målet er at elevene skal lære seg grunnleggende teknikk og trinn i hip hop og samtidig få erfaring med ulike øvelser og innstudering av koreografi.

Klassen er tilpasset barn i de ulike aldersgruppene. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper innen dans for dette kurset.

 

Nivå 1

På nivå 1 går vi grundig gjennom grunnleggende teknikk og grooves innen hip hop. Vi jobber mye med bounce, grunntrinn og koordinasjon. Koreografiene har lav vanskelighetsgrad, men øker noe gjennom semesteret. Målet er at elevene skal lære seg grunnleggende teknikk og trinn i hip hop og samtidig få erfaring med ulike øvelser og innstudering av koreografi.

Klassen er tilpasset de fra 12 år +. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper innen dans for dette kurset.

 

Nivå 2

På nivå 2 bygger vi videre på den grunnleggende teknikken og utforsker variasjoner av grunntrinn. Vi jobber med øvelser over gulvet og i grupper og tar for oss variasjoner i tempo og høydenivå (levels). Progresjonen er noe raskere enn på nivå 1 og koreografiene har enkelt til moderat vanskelighetsgrad. Målet er at elevene skal tilegne seg et bredere spekter av grunntrinn, bli tryggere på seg selv og dansestilen, samt styrke kvaliteten av bevegelser, Det forventes at elevene er kjent med noen grunnleggende trinn og grooves innen hip hop.

Klassen er tilpasset de fra 12 år+, som har gjennomført hip hop 1 minst ett semester og/eller er anbefalt nivået av pedagog.

 

Nivå 3

På nivå 3 utforsker vi teknikk og noe mer krevende trinn. Vi fokuserer på dynamikk, variasjoner, freestyle og uttrykk ved hjelp av øvelser over gulvet, i par og grupper. På dette nivået jobber vi også med musikalitet og bevegelse i rommet. Koreografiene kan ha krevende vanskelighetsgrad og tempo. Fremdriften er noe raskere enn på nivå 2. I løpet av semesteret er vi også innom andre stiler og subsjangre som tilhører hip hop-kulturen. Målet er at elevene skal utforske sin egen stil og uttrykk gjennom freestyle øvelser og koreografier, samt bli bevisst på ulike bevegelseskvaliteter i sammenheng med og ved hjelp av musikk. Det forventes at elevene mestrer teknikk, trinn og groove innen hip hop.

Klassen er tilpasset de fra 13 år +. For å delta på denne klassen må man ha gjennomført hip hop 2 minst ett semester og/eller være anbefalt nivået av pedagog.

Nivå 4

På nivå 4 utforsker vi teknikk, dynamikk og musikk som hjelpemiddel. Vi jobber mye med dynamikk, uttrykk og freestyle. I løpet av semesteret er vi også innom ulike stiler/ subsjangre som lyrisk hip hop, commercial hip hop, house og popping.  Koreografiene er teknisk krevende og fremdriften er noe raskere enn på nivå 3. Målet er at elevene skal utforske og utvikle sin egen stil med tanke på dynamikk, musikkforståelse og bevegelsesmønstre.

Det forventes at elevene mestrer groove og teknikk innen hip hop, og har erfaring med andre sjangere som house, popping, breaking.

Klassen er tilpasset de fra 13 år +. For å gå på dette kurset er man nødt til å bli anbefalt av pedagog.

Voksen

På Hip Hop Voksen jobber vi med grunnleggende elementer i hip hop i tillegg til andre urbane stiler. Bounce, grunntrinn og rytme er sentrale tema gjennom semesteret. Nivået på øvelser og koreografi tilpasses klassen slik at de med tidligere erfaring kan utfordre seg, samtidig som vi tar hensyn til nybegynnere. Dette er en klasse for de som ønsker å lære seg noe nytt eller videreutvikle seg innen hip hop sjangeren.

Klassen er tilpasset de over 18 år. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper innen dans for dette kurset.

 

Kleskode: Må ha sneakers / joggesko til innendørs bruk, anbefaler T-skjorte / genser eller singlet, tights / joggebukse.

Anna Dorte

Anna Dorte Furu har vært instruktør i hip hop siden 2010. Inspirasjon og kunnskap har hun hentet av anerkjente koreografer fra blant annet Norge, Danmark og Tyskland. For tiden studerer hun ved Handelshøyskolen i Trondheim, i tillegg til trenerutdanning for dans. Siden 2016 har hun undervist hip hop ved NTNUI Dans, hvor hun også er leder i seksjonen for scenisk & urban dans. Hos oss underviser hun i hiphop, Girlystyle og Dancehall fusion.

Har vært instruktør på Step by Step siden høsten 2017.

Stine Steen Thorkildsen

Stine er fra Sandnes og har en bachelor i samtidsdans med pedagogikk fra Norges Dansehøyskole i Oslo. Tidligere har hun gått danselinja i Sandnes og dans forstudium på Trøndertun folkehøgskole. Hun har fullført Praktisk-pedagogisk utdanning ved NTNU sommeren 2024. Hos oss underviser hun i hiphop barn og moderne.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2022.