Dancehall fusion

Sjangerbeskrivelse

Denne klassen er en fusjonsklasse med utgangspunkt i dancehall. Dancehall som har sin opprinnelse fra Jamaica rundt 1970-tallet. Her blander vi trinn og groove fra både dancehall, hip hop og afro til en morsom time med høy intensitet og herlig musikk fra artister som Vybz Kartel, Mavado, Sean Paul, Stefflon Don, Popcaan og Busy Signal.

 

Oppbygning av timer

Timene har god oppvarming bestående av ulike øvelser for teknikk, styrke og tøying. I løpet av semesteret jobber vi med ulike koreografier som fokuserer på trinn, dynamikk og rytme. På høyere nivå jobbes det mye med variasjoner, uttrykk og freestyle.

 

Nivå 1

På nivå 1 går vi gjennom grunnleggende teknikk og rytmer innen dancehall. Vi jobber mye med trinn, tempo og koordinasjon. Koreografiene har lav vanskelighetsgrad, men øker jevnt med progresjonen gjennom semesteret. Målet er at elevene skal lære seg grunnleggende trinn og rytmer ved hjelp ulike øvelser og koreografier. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper innen dans for dette kurset.

Klassen er tilpasset de fra 12 år og oppover.

 

Nivå 2

På nivå 2 bygger vi videre på den grunnleggende teknikken i dancehall. Vi jobber med ulike øvelser over gulvet, i par og grupper der fokus er på variasjon i tempo, bevegelseskvalitet og ulike levels (høydenivå). Progresjonen er noe raskere enn på nivå 1 og koreografiene har moderat vanskelighetsgrad. Målet er at elevene skal tilegne seg et bredere spekter av trinn og variasjoner, og styrke kvaliteten av bevegelser med tanke på dynamikk. Det forventes at elevene er kjent med grunnleggende trinn og grooves innen dancehall.

Klassen er tilpasset de fra 12 år +, og som har gjennomført minst ett semester Dancehall Fusion på nivå 1 eller annet tilsvarende dansekurs.

 

Nivå 3

På nivå 3 utforsker vi teknikk og noe mer krevende trinn. Vi fokuserer på dynamikk, variasjoner, freestyle og uttrykk ved hjelp av øvelser over gulvet, i par og grupper. På dette nivået jobber vi også med musikalitet, formasjoner og bevegelse i rommet. Koreografiene kan ha krevende vanskelighetsgrad og tempo. Fremdriften er raskere enn på nivå 2. Målet er at elevene skal utforske sin egen stil og uttrykk gjennom freestyle øvelser og koreografier, samt bli bevisst på ulike bevegelseskvaliteter i sammenheng med og ved hjelp av musikk. Det forventes at elevene mestrer grunnleggende trinn og teknikk innen dancehall.

Klassen er tilpasset de fra 13 år +. For å delta på denne klassen må man være anbefalt nivået av pedagog.

 

Kleskode: Må ha sneakers / joggesko til innendørs bruk, anbefaler T-skjorte / genser eller singlet, tights / joggebukse.

Anna Dorte Furu

Anna Dorte Furu har vært instruktør i hip hop siden 2010. Inspirasjon og kunnskap har hun hentet av anerkjente koreografer fra blant annet Norge, Danmark og Tyskland. For tiden studerer hun ved Handelshøyskolen i Trondheim, i tillegg til trenerutdanning for dans. Siden 2016 har hun undervist hip hop ved NTNUI Dans, hvor hun også er leder i seksjonen for scenisk & urban dans. Hos oss underviser hun i hiphop, Girlystyle og Dancehall fusion.

Har vært instruktør på Step by Step siden høsten 2017.