Ragga hip hop

Sjangerbeskrivelse

 

Denne klassen er en fusjonsklasse med utgangspunkt i dancehall. Ragga er en undersjanger av dancehall som har sin opprinnelse fra Jamaica rundt 1970-tallet Her blander vi trinn og groove fra både dancehall og hip hop til en morsom time med høy intensitet og herlig musikk fra artister som Vybz Kartel, Mavado, Sean Paul, Stefflon Don, Popcaan og Busy Signal.

 

Oppbygning av timer

Timene har god oppvarming bestående av ulike øvelser for teknikk, styrke og tøying. I løpet av semesteret jobber vi med ulike koreografier som fokuserer på grunntrinn, dynamikk og rytme. På høyere nivå jobbes det mye med variasjoner, uttrykk og freestyle.

 

Nivå 1

På nivå 1 går vi gjennom grunnleggende teknikk og rytmer innen dancehall og hip hop. Vi jobber mye med grunntrinn, tempo og koordinasjon. Koreografiene har lav vanskelighetsgrad, men øker jevnt med progresjonen gjennom semesteret. Målet er at elevene skal lære seg grunnleggende trinn og rytmer ved hjelp ulike øvelser og koreografier. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper innen dans for dette kurset.

 

Klassen er tilpasset de fra 12 år og oppover.

 

Nivå 2

På nivå 2 bygger vi videre på den grunnleggende teknikken i dancehall og hip hop. Vi jobber med ulike øvelser over gulvet, i par og grupper der fokus er på variasjon i tempo, bevegelseskvalitet og ulike levels (høydenivå). Progresjonen er noe raskere enn på nivå 1 og koreografiene har moderat vanskelighetsgrad. Målet er at elevene skal tilegne seg et bredere spekter av grunntrinn og variasjoner, styrke kvaliteten av bevegelser med tanke på dynamikk. Det forventes at elevene er kjent med grunnleggende trinn og grooves innen både dancehall og hip hop.

Klassen er tilpasset de fra 12 år +, og som har gjennomført minst ett semester hip hop ragga på nivå 1, og/eller er anbefalt nivået av pedagog.

 

Nivå 3

På nivå 3 utforsker vi teknikk og noe mer krevende trinn. Vi fokuserer på dynamikk, variasjoner, freestyle og uttrykk ved hjelp av øvelser over gulvet, i par og grupper. På dette nivået jobber vi også med musikalitet, formasjoner og bevegelse i rommet. Koreografiene kan ha krevende vanskelighetsgrad og tempo. Fremdriften er noe raskere enn på nivå 2. Målet er at elevene skal utforske sin egen stil og uttrykk gjennom freestyleøvelser og koreografier, samt bli bevisst på ulike bevegelseskvaliteter i sammenheng med og ved hjelp av musikk. Det forventes at elevene mestrer grunnleggende trinn og teknikk innen dancehall og har svært god erfaring med trinn og groove fra hip hop.

Klassen er tilpasset de fra 12 år +. For å delta på denne klassen må man være anbefalt nivået av pedagog.

 

Kleskode: Dansesneakers / innendørs joggesko ( svarte til forestilling), T-skjorte/ genser eller singlett, tights / joggebukse.

Anna Dorte Furu

Anna Dorte Furu har vært instruktør i hip hop siden 2010. Inspirasjon og kunnskap har hun hentet av anerkjente koreografer fra blant annet Norge, Danmark og Tyskland. For tiden studerer hun ved Handelshøyskolen i Trondheim, i tillegg til trenerutdanning for dans. Siden 2016 har hun undervist hip hop ved NTNUI Dans, hvor hun også er leder i seksjonen for scenisk & urban dans. Underviser i hiphop, Girlystyle og Ragga hip hop. Har vært instruktør på Step by Step siden høsten 2017.