Contemporary Jazz

I contemporary jazz vil du se at vi har stort fokus på ulike kvaliteter. Dynamikk og uttrykk er to av dem.

Contemporary jazz er en scenisk stilart som blander moderne dansestiler med jazz, ballett og inspirasjon fra andre dansestiler rundt om i verden. Du vil se at vi har stort fokus på ulike kvaliteter. Dynamikk og uttrykk er to av dem.

I denne stilen leker vi oss masse med teknikken. Her kan point og turn out gjerne bli til fleks og turn in. Den strenge stil teknikken blir lagt litt til siden og det frie utrykket får fokus. Vi jobber også en del med floorwork og dansetriks.

I undervisningstimen har vi stort fokus på koreografi. Utrykket i koreografiene varierer hos ulike pedagoger, følelsen i musikken, utrykket som skal formidles, og teknikken bak danserne som skal utføre koreografien.

Hvordan er klassen bygd opp? Vi starter klassen med en fri oppvarming for å vekke kroppen. Vi kjører en stilbasert oppvarming som inneholder teknikker som er knyttet til stilen. Vi gjør teknikkøvelser i senter før vi jobber med ulike bevegelsessekvenser med fokus på utrykk over gulvet. Vi har stort fokus på koreografi som vi jobber med over flere uker. Når koreografien sitter, deler vi oss i to grupper hvor halve gruppen blir publikum. På denne måten får vi jobbet med utrykk og scenefølelse på en trygg måte.

Passer Contemporary jazz for meg? I denne klassen er det mye tempo, energi, latter og utfordringer. Du må tørre å bruke kroppen på måter du kanskje aldri før har gjort. Jobbe med ulike dansetriks i form av hopp, fall, turns og balanse. Du vil sikkert oppleve noen av elementene som veldig spesielle, men det er her latteren og tryggheten i klassen spiller en stor rolle, og dette jobber vi masse med fra første uke. Alle disse punktene vil selvfølgelig også variere på nivå. Vi starter rolig på nivå 1. Vi øker teknikken og utrykket når vi kommer opp i gradene. For å gi dere en liten smak på hvordan musikk vi bruker, så er utrykket i musikken til Billie Eilish et godt utgangspunkt. Om dette høres spennende ut så er dette en klasse for deg.

Vi har dette kurstilbudet for:

Nybegynnere: Nivå 1
Videregående: Nivå 2
Godt trent innen stilen: Nivå 3
Avansert: Nivå 4

Kom og dans med oss, opplev nye måter å bruke kroppen din på.

Kleskode: Anbefaler sokker, singlet / T-skjorte eller genser, treningsbukse / tights. Håret i strikk.

Tanja Hellan Gården

Kristin Moen

Kristin begynte å danse på Step by Step da hun var 3 år gammel. Siden da har hun gått på Dansenlinja ved Trondheim Katedralskole og studert dans på fakultet for utøvende kunstfag ved Universitet i Stavanger. Hun har erfaring fra å undervise i dans og vikariere på Hoeggen Ungdomskole og Step by Step. Nå studerer hun på NTNU for å bli grunnskolelærer. Hos oss underviser hun i barneballett, moderne, contemporary jazz, lyrisk jazz barn og klassisk barn.

Har vært pedagog på Step by Step siden høsten 2020