Contemporary Ballet

Contemporary ballet er en fordypning innenfor den klassiske dansestilen, hvor vi moderniserer bevegelsene  ved å blande inn dynamic contemporary.

 

Det vil derfor være til stor hjelp for eleven å ha danset klassisk ballett i forkant for å ha lært den klassiske grunnteknikken. Stilen rommer et større spekter av ”friere” bevegelser enn den typiske klassiske balletten. Gulvarbeid, mer parallell, release osv hører contemporary til.

Det blir lagt stor vekt på musikalitet, og vi utfordrer eleven til å danse med følelser og store bevegelser. Timen vil bestå av en barre med faste øvelser (plie, tendu osv), men i en mye mer moderne stil enn klassisk barre, og selvfølgelig til moderne musikk. I senter vil det gjøres faste øvelser og diagonaler, før koreografi.

 

Kleskode: Anbefaler sokker, body / singlet, tights. Håret i strikk.

Janne Eck-Olsen
Dansepedagog

Utdannet ved The Urdang Academy of Ballet and Performing Arts i London, med bachelor i utøvende dans. Har danset med flere større ballettkompanier, blant annet London City Ballet, og jobbet fast som solist i Vienna Festival Ballet. Uteksaminert innenfor RAD, IDTA, og ISTD. Hun har et stort regi-ansvar under våre danseshow i Olavshallen. Hos oss underviser hun i Klassisk ballett, tåspiss, Contemporary ballet og Commercial jazz.

Har vært pedagog på Step by Step siden våren 2007.