Aktuelt

Ekstra klasse med Moderne1

På grunn av stor pågang og lang venteliste på moderne 1 (nybegynner) har vi opprettet en ekstra klasse for nybegynnere på tirsdager klokken 15.50 – 16.50. Alle som ønsker kan nå gjøre en påmelding på denne klassen. Påmelding skjer via vår hjemmeside www.stepbystep.no under fanen PÅMELDING.

Moderne dans er en spennende og utfordrende danseform hvor vi gjerne tar utgangspunkt i tyngdekraften.

Timene fokuserer på grunnleggende gulvteknikk og stående øvelser som bygger styrke, koordinasjon og kroppsbevissthet. Flyt og pust er to viktige elementer. I moderne dans handler det om å finne de mest organiske og effektive måtene å bevege seg på, noe som kan utspille seg ulikt fra person til person. Derfor fokuserer vi mye på individet i disse timene.

Individuelt uttrykk og personlighet får også utspille seg her, blant annet via koreografi og elementer av improvisasjon. Pedagogene tilfører sin egen stil til klassene, noe som fører til varierte uttrykk og utfordringer.

Hva kan eleven forvente av timen?

Gjennom moderneklassene kan du forvente å få en kanskje ny tilnærming til det å danse. Du vil jobbe med teknikktrening gjennom fokus på pust, flyt, energi og det “å gi slipp”. Du vil øke din kunnskap om gulvarbeid, du vil utfordre grensene dine gjennom improvisasjonsarbeid, og du vil møte nye tanker om hva dans er eller kan være.

Hva forventer vi av eleven?

Man må være fylt 12 år for å kunne melde seg på moderne. Det kan være kjekt med noen forkunnskaper om dans, men det er ingen nødvendighet. Vi forventer at elevene møter presis, og at man stiller forberedt.

Kleskode: Det anbefales å anvende treningsbukser og langermet genser eller t-skjorte og evt. footundeez i modernetimene. Dette fordi vi jobber med gulvet som partner, og ønsker å kunne bruke dette på best mulig måte.   

Did you like this? Share it!